al contingut a la navegació Informació de contacte

Museu Arqueològic

El nostre museu

El museu d'Artesa de Lleida

museu1.png

HISTORIA

El Museu de Prehistòria d’Artesa de Lleida està instal·lat a la planta baixa de l’ajuntament, en unes petites naus cobertes amb volta de canó, que són el testimoni de l’antiga casa delmera de l’ordre de l’Hospital de Sant Joan de Jerusalem a Artesa, senyors del poble des de inicis dels segle XIV, quan fou dissolta l’odre del Temple i els seus béns passaren als hospitalers, fins a la desamortització dels seus béns al segle XIX.

Va ser creat el 1971 a partir de les col·leccions de materials arqueològics recollits pel Grup de Recerques de La Femosa, adscrit a l’Agrupació Cultural La Femosa, en els jaciments del terme municipal d’Artesa de Lleida i els territoris del seu entorn.

El museu ofereix una exposició permanent d’objectes arqueològics procedents de jaciments de les valls dels rius La Femosa i Set, des del paleolític inferior fins a la romanització del territori. Aquests objectes reflecteixen la presència i l’activitat humana de  150.000 anys d’història d’aquestes valls de la plana occidental catalana

museu2.png museu3.png museu4.png

museu01.jpg museu14.jpg museu03.jpg museu04.jpg museu08.jpg
museu09.jpg museu13.jpg museu15.jpg